Oscar

Image
Oscar

Onze Oscar, 11 jaar, stond op 1 september 2013 te kijken bij de Rally van Amsterdam toen er een rally auto het publiek in reed. Hij is naar het VUmc in Amsterdam gebracht. Vrijdag 13 september hadden wij het moeilijkste gesprek ooit met de behandelende artsen en hebben wij te horen gekregen dat er niets meer was voor onze Oscar.

Afgesproken dat zaterdag 14 september 2013 de behandelingen zouden worden gestopt. Deze laatste nacht mochten zijn zus Robyn en ik blijven slapen op de kinder IC en hebben de verpleegkundigen zoveel voor ons geregeld. Zij hebben voor ons Make a Memory gebeld, iets waar ik ze op de dag van vandaag nog altijd dankbaar voor ben.

In de ochtend was de fotograaf in het ziekenhuis, haar naam ben ik helaas in alle hectiek vergeten. Ondertussen was het halo frame ook verwijderd bij Oscar, waardoor ik na bijna 2 weken Oscar eindelijk weer op zijn wang kon kussen. Ik heb 2 weken zo voorzichtig moeten doen en amper kunnen kussen en al helemaal niet kunnen knuffelen of vasthouden. Dit heeft zij mooi vastgelegd. Het zijn dierbare foto's voor mij!

Het zijn geen foto's om neer te zetten in de kast. Oscar lag aan beademing, had nekkraag, veel slangetjes, haar geknipt en wonden door halo frame, maar dat is niet erg. Een foto van zijn hand op de beer is sinds 2013 mijn achtergrondfoto op mijn mobiel. Zo is hij er altijd bij en gaan we een soort van hand in hand verder.

Uit liefde hebben wij Oscar op 14 september 2013 lijfelijk los gelaten, maar het is nog steeds onwerkelijk en hij wordt zoooo gemist. De foto's kon ik zelf niet maken. Nooit over nagedacht. Zo fijn dat iemand van Make a Memory, hoe moeilijk vast ook, dit wel heeft kunnen doen. Onbetaalbaar! Hoop dat jullie hier mee door blijven gaan!


 

Auteur of bron

De foto van Oscar mag uitsluitend bij dit verhaal worden geplaatst met toestemming van de moeder van Oscar. Foto’s gemaakt voor Make a Memory worden in principe nooit gepubliceerd. Dit betreft een uitzondering; de moeder van Oscar kiest ervoor de foto’s van hun kind en haarzelf beschikbaar te stellen om het werk van Make a Memory inzichtelijker te maken. 

Op 8 oktober 2023 bestaat stichting Make a Memory 15 jaar. In al die jaren heeft Make a Memory meer dan 12.000 ouders voorzien van een blijvende herinnering. Om ons 15-jarig bestaan kracht bij te zetten zijn wij op zoek naar ouders die hun verhaal willen vertellen. Heeft Make a Memory jullie een blijvende herinnering gegeven en willen jullie de betekenis van de foto's met ons delen? Stuur jullie verhaal in via www.makeamemory.nl .