Mels

Image
Mels

Op 10 maart 2022 werd ons prachtige zoontje stil geboren met 37+3 weken. Het ziekenhuis stelde voor om een vrijwilliger van make a memory te laten komen vlak nadat hij geboren zou worden met de geplande keizersnede.

Hoe fijn is het, dat hier aan gedacht word. Je staat zelf in standje ‘overleven’ en door alle hectiek en emoties denk je niet aan rustig foto’s maken.

Eenmaal terug op de kamer was al snel de vrijwilliger ook binnen. Tijdens het aankleden van ons jongetje maakte zij al wat foto’s. Ik heb me hier totaal niet aan gestoord. Later kwamen onze andere kinderen hun broertje bekijken en ook daarvan heeft zij de mooiste foto’s gemaakt.

Het was ongelofelijk confronterend toen wij de foto’s thuis ontvingen. Het besef dat foto’s eigenlijk het enige is wat je hebt, is niet te omschrijven verdrietig. Maar het zegt tegelijkertijd ook, hoe ongelofelijk belangrijk dit is.

De foto’s zijn ons zo dierbaar, ze zijn zo mooi. De details van zijn voetjes en handjes, de prachtige gezinsfoto’s die we nu hebben en de bijzondere ontmoeting van onze dochters met hun broertje, vastgelegd.

Meer dan dankbaar zijn wij, dat make a memory bestaat. Dat er lieve vrijwilligers zijn die prachtige blijvende herinneringen maken. Vrijwilligers die een ruimte instappen waar je op je meest kwetsbaarst bent en het onmenselijkste verdriet ondergaat. Wij zullen de foto’s ons leven lang koesteren. 

 

Auteur of bron

De foto van Mels mag uitsluitend bij dit verhaal worden geplaatst met toestemming van de ouders van Mels. Foto’s gemaakt voor Make a Memory worden in principe nooit gepubliceerd. Dit betreft een uitzondering; de ouders van Mels kiezen ervoor de foto’s van hun kind en henzelf beschikbaar te stellen om het werk van Make a Memory inzichtelijker te maken.

Op 8 oktober 2023 bestaat stichting Make a Memory 15 jaar. In al die jaren heeft Make a Memory meer dan 12.000 ouders voorzien van een blijvende herinnering. Om ons 15-jarig bestaan kracht bij te zetten zijn wij op zoek naar ouders die hun verhaal willen vertellen. Heeft Make a Memory jullie een blijvende herinnering gegeven en willen jullie de betekenis van de foto's met ons delen? Stuur jullie verhaal in via www.makeamemory.nl .