Aiden

Image
Aiden

Baby's eten, slapen en poepen..
Dit is wat we onze dochter Demi (2013) continu hebben verteld. Behalve jij.. Op 7 april 2015 werd je geboren. Na een fijne zwangerschap werd je na 38 weken geboren. De bevalling verliep stroef en de baarmoederruptuur werd over het hoofd gezien. Een spoedkeizersnede volgde. Je bleek geen kans te hebben, je werd geboren met een ernstig zuurstoftekort. Totaal onverwacht moesten we je los laten. Op 8 april 2015 werden de machines uitgezet. Op mijn borst ben je overleden. De opa's en oma's waren erbij, onze broers en schoonzus én je grote zus Demi.

De opvolgende week werden we erop geattendeerd dat we foto's konden laten maken door Make a Memory. Het klonk heel gek, foto's maken van je verdriet. Foto's van de dood. Maar we besloten het toch te doen. Ons meest dierbare bezit. Het ontastbare tastbaar gemaakt.

Met behulp van de foto's konden we werken aan de verwerking van het onbewust verdriet van onze dochter. Uitleg geven waarom onze baby niet eet, slaapt of poept.

Deze foto's zijn voor ons nu een waardevolle herinnering. Het doet ons denken aan hoe je eruit zag, hoe je rook, hoeveel verdriet we hebben gehad, hoe erg je wordt gemist. De foto's roepen zoveel op. Maar zorgen er vooral voor dat je niet wordt vergeten.

Het gaf ons ook de mogelijkheid om aan Demi (2013), Liam (2017) en Boaz (2022) uit te leggen wie hun broertje is en was en wat hij voor ons betekende.

Je eet, slaapt en poept misschien niet, maar dankzij de foto's ben je altijd levend gebleven in onze gedachten.

 

Auteur of bron

De foto van Aiden en Demi mag uitsluitend bij dit verhaal worden geplaatst met toestemming van de ouders. Foto’s gemaakt voor Make a Memory worden in principe nooit gepubliceerd. Dit betreft een uitzondering; de ouders van Aiden kiezen ervoor de foto’s van hun kinderen beschikbaar te stellen om het werk van Make a Memory inzichtelijker te maken. 

Op 8 oktober 2023 bestaat stichting Make a Memory 15 jaar. In al die jaren heeft Make a Memory meer dan 12.000 ouders voorzien van een blijvende herinnering. Om ons 15-jarig bestaan kracht bij te zetten zijn wij op zoek naar ouders die hun verhaal willen vertellen. Heeft Make a Memory jullie een blijvende herinnering gegeven en willen jullie de betekenis van de foto's met ons delen? Stuur jullie verhaal in via www.makeamemory.nl .