Stille Levens - Kenniscentrum Babysterfte

Image
Stille levens logo

Stille Levens – Informatie en steun bij het overlijden van een baby

Stille Levens is het kenniscentrum babysterfte. Wij geloven in de kracht van ouders. De kracht om de ingrijpende gevolgen van het overlijden van hun baby te verwerven in hun leven. Wij helpen ouders bij het ontwikkelen van deze kracht die hen ondersteunt in het herstelproces. Dat doen wij door informatie te delen, steun te geven en door aandacht te geven aan alles wat met babysterfte te maken heeft.

Stille Levens biedt via de website
www.stillelevens.nl brochures aan voor ouders over verschillende onderwerpen. Deze brochures zijn kosteloos als PDF te downloaden. Daarnaast staan op de website blogs, rouw-informatie, een speciale Spotify-lijst met passende muziek, een overzicht van relevante boeken, films en voor ouders nuttige websites en informatie over registreren in de BRP (Basisregistratie Personen). Ouders kunnen de naam van hun baby toevoegen aan ‘Onze Stille Levens’, een virtuele herdenkingsplek. Ook voor zorgverleners is er uitgebreide informatie te vinden. Heel belangrijk is het Steun Team waar ouders terecht kunnen voor online steun via e-mail contact. Deze steun wordt gegeven door professioneel getrainde vrijwilligers.  

 

Stille Levens is een stichting met ANBI-status die uitsluitend werkt met vrijwilligers. Ons bestuur bestaat uit ervaringsdeskundige ouders en zorgverleners uit de geboortezorg. Met onze gezamenlijke kennis en ervaring zijn we in staat uitgebreide informatie te geven. Wij zijn onafhankelijk en neutraal. Ook stimuleren we onderzoek rond babysterfte en de impact daarvan.