Liefde in tijden van Corona

Image
Liefde in tijden van corona

Kim van Haaster, documentaire maker in Amsterdam, benaderde ons om haar verhaal en interview te delen voor op troost.nl. Ze maakte een reeks podcasten onder de naam : Liefde in tijden van Corona. 

'Omdat in één klap al mijn opdrachten zijn weggevallen besluit ik mijn 'vrije tijd' en aandacht te besteden aan de verhalen van anderen' aldus Kim. Ze is direct in de eerste week begonnen, belt mensen op om te vragen wat zij doormaken met of zonder hun geliefden, maakt een podcast van hun verhaal en volgt zo de ontwikkelingen van de lock-down in Nederland. 

In aflevering 13 spreekt ze met Yelena die haar dochter verloor in tijden van corona. 
Yelena's dochter Feetje werd dood geboren. Door de afstand die moet worden gehouden tijdens de corona-crisis werd haar zwangerschapsvergiftiging vermoedelijk niet tijdig of juist gediagnostiseerd. Ze vertelt hoe het allemaal is gegaan en hoe zij met haar vriend omgaat met dit grote verlies in deze bijzondere tijd.

Daarnaast wordt Stichting Make a Memory (vanaf minuut 12) benoemd door Yelena, zij vertelt dat de foto's ,gemaakt door Make a Memory, voor hun een lichtpunt zijn.  

Beluister hier het verhaal van Yelena. 

 

 

Auteur of bron

Kim van Haaster