MOLLIS, textielkunst met herinneringen

Image
Textielkunst met herinneringen

"Jurken, hemden, blouses, jassen, sjaals, hemden, lakentjes en meer… liggen stil in zoveel kasten. We willen de herinneringen niet verliezen maar we weten niet wat we ermee moeten doen.

De werken van Mollis houden de herinneringen aan deze stukken letterlijk en figuurlijk levend. Er ontstaat een tastbare creatie, ze zijn troostend en herstellen de levensdraad van bijzondere momenten.

Hoe ontstaat uw unieke kunstwerk?

Samen maken we een selectie van de waardevolle kledingstukken (of andere objecten uit textiel) die je bewaard hebt. Alle soorten stoffen zijn welkom, behalve rekbare stoffen, t-shirts, nylon en gebreide items. Al vanaf 1 (groot) item kan ik een mooi aandenken maken, maar met meerdere stukken zijn er meer mogelijkheden.

We bekijken welk patroon, formaat en welke kleuren jouw werk het mooist tot uiting brengt. Aan de hand van enkele voorbeelden leg ik uit welk resultaat je kan verwachten. Na een proeflapje begin ik met het echte werk. Mijn doel is om jouw emoties en herinneringen op een unieke manier tot leven te brengen.

Ten slotte wordt het kunstwerk op een canvas of MDF gemonteerd, zodat je het meteen kunt ophangen en van het resultaat kunt genieten.”

Auteur of bron

Liebet Braeckman voor MOLLIS