Schrijf je Rouw

Image
Schrijfjerouw

Schrijf je Rouw
Al schrijvend rouw in je leven verweven

Als rouw in je leven komt, staat alles op zijn kop. Gedachten, gevoelens en herinneringen buitelen over elkaar heen. Daarnaast begint een zoektocht naar wat voor jou werkt, wat jij nodig hebt van jezelf en van je omgeving. Schrijf je Rouw is een online programma voor mensen die actief aan de slag willen met rouw en herinneringen. In drie of zes maanden tijd ga je al schrijvend jouw rouwreis vormgeven. Door concrete opdrachten schrijf je over thema's als ontmoeten, missen en herinneringen. We maken een uitstapje naar het schrijven van metaforen en gedichten. Daarna kijken we wat rouw voor jou is, wat jij nodig hebt van jezelf en van je omgeving. Hoe geef je vorm aan je leven nu jouw dierbare onzichtbaar aanwezig is? 

Je doorloopt Schrijf je Rouw zelfstandig, met begeleiding per mail. Na inschrijving ontvang je elke week of elke twee weken een mail met video en e-book. In de e-books staat informatie rondom rouw en je vindt er concrete schrijfopdrachten om mee aan de slag te gaan. De e-books kun je opslaan en bewaren. Maandelijks is er een online groepsmeeting voor deelnemers om ervaringen rondom schrijven en rouw uit te wisselen. 

Schrijf je Rouw is als online programma ontworpen door Arianne Wennekes. Zij ontdekte al vroeg in haar leven de kracht van verwerkend schrijven. Na het overlijden van haar dochter Aimée besloot ze de kracht van schrijven te delen met andere mensen die rouw ervaren. Ze is werkzaam als schrijver van levensverhalen, volgde diverse cursussen op het gebied van rouw en verlies en combineert deze twee in Schrijf je Rouw.

Auteur of bron

Arianne Wennekes