Het rouwt in jou

Image
Cover van het boek Het rouwt in jou

Als ouders hun kind verliezen zakt de grond weg onder hun voeten. Het baanbrekende hulpboek Het rouwt in jou wil houvast bieden op een moment dat er geen houvast meer lijkt te bestaan. Het is een warm boek vol inzichten, eerlijke getuigenissen en mooie illustraties. Het eerlijke hulpboek gaat ver voorbij clichés en durft met een open vizier naar de harde realiteit kijken. Het rouwt in jou geeft ruimte aan verdriet, veel begrip en erkenning maar ook hoop. Alle moeilijke thema’s komen aan bod en het boek staat vol checklists en gouden tips. Christine Vandenhole bundelde al haar expertise en ervaring als moeder van Berre - die in 2009 overleed, vroedvrouw en oprichtster van het Berrefonds. 

Het boek is een ode aan alle ouders en ‘framily’ van kinderen die gemist worden die ze de afgelopen tien jaar mocht ontmoeten. In het boek gaf Christine via een open oproep ook letterlijk ruimte aan deze prachtige kinderen door (groot)ouders de kans te geven de naam van hun overleden kindje in te sturen om te schitteren op de binnenflap. In slechts enkele dagen tijd werd voor 1.198 kinderen een plekje gereserveerd.

 

Het was een heel intens proces om dit boek te schrijven. Ik hoop dat het gelukt is om aan ouders en grootouders van een overleden kind(je) een stem te geven. Ik hoop dat ze zich dankzij dit boek sterker voelen in de tsunami aan gevoelens die hen wellicht zal overvallen en dat ze kunnen rekenen op meer begrip en ruimte in hun directe omgeving. Als dat niet zo is, kunnen ze nog steeds de ‘bingo van foute uitspraken’ aan hun toiletdeur hangen. Dan weten ze tenminste dat ze echt niet alleen zijn en ook dat zal hen wellicht sterker maken in hun verdriet.
- Christine, auteur van 'Het rouwt in jou'

Auteur of bron

Christine Vandenhole