Zonnekind

Image
Zonnekind

Zonnekind is ontstaan vanuit een persoonlijke ervaring. Het is daarmee tevens een ode aan Juul Maxime, die op 25 september 2011 niet-levensvatbaar ter wereld kwam, en hopelijk een troost voor alle ouders mag zijn. Wanneer een kind voor, tijdens of vlak na de geboorte overlijdt, eindigt een zwangerschap in diep verdriet in plaats van groot geluk. 

Voor ouders

Het was de bedoeling het ziekenhuis met een gezonde, pasgeboren baby in je armen te verlaten. In plaats daarvan neem je verdriet en wanhoop mee naar huis. Zonnekind beoogt een papieren lotgenoot te zijn, die herkenning, steun en hoop geeft in een verschrikkelijk moeilijke tijd.

Voor de omgeving

Trotse ouders van een levend kindje geef je een babypakje of een knuffeldier. Maar wat geef je de ouders van een kindje dat levenloos ter wereld komt? Behalve een passend gebaar voor de verslagen ouders, hoopt Zonnekind de omgeving inzicht te geven in waar zij doorheen gaan.   

Voor ziekenhuizen en hulpverleners

Alle ziekenhuizen en veel professionele hulpverleners in Nederland hebben twee exemplaren toegestuurd gekregen, met daarbij de mogelijkheid extra exemplaren bij te bestellen om mee te geven aan ouders.

Auteur of bron

Judith en Oscar, trotse ouders van Juul Maxime