Kind van de toekomst

Image
Cover van het boek Kind van de toekomst

Mijn naam is Kathy Beckers-Mansell. Ik ben rouwtherapeut in een eigen kleine praktijk (zie www.metjari.nl) én moeder van vier kinderen. Een van mijn kinderen (een van een tweeling) is als baby van 26 dagen overleden in 1996. In mijn eigen leven en bij de cliënten in mijn praktijk merkte ik dat het verlies van een baby enorm ingrijpt in het verdere leven en ook de eventuele andere kinderen in het gezin aangaat. Ik merkte ook dat de rouw om een baby vaak niet begrepen wordt door de omgeving en dat er weinig kennis is over wat er allemaal speelt bij het verlies van een baby. Dat maakte dat ik in 2013 het eerste boek Kind van de toekomst over dit thema heb uitgebracht. Op grond van de verhalen was er nog zoveel te vertellen dat ik het tweede boek ben gaan schrijven. 

Het boek Rouwen om het verlies van je baby is een boek waarin aan de hand van rouwtheorieën en citaten uit verhalen van ouders uiteengezet wordt waarom het verlies van een baby zo’n grote impact heeft op de levens van de ouders. In mijn eerste boek over het verlies van een baby met de titel Kind van de toekomst (2013) vertel ik de verhalen van 36 ouders die een baby hebben verloren. Uit deze verhalen haal ik de citaten om de theorie in het tweede boek ‘een gezicht te geven’. Foto’s die een verstild verhaal vertellen over de liefde en de rouw om een overleden baby, helpen lezers om zich enigszins een beeld te vormen bij de woorden uit het boek.
Het verlies van een baby wordt in onze maatschappij vaak gezien als een verlies dat snel weer vergeten kan worden, omdat het gaat om 'een kind dat de ouder niet of nauwelijks heeft gekend'. Deze aanname klopt niet en berokkent schade bij de ouders. De dood van een baby is een groot verlies dat veel impact heeft op het leven van ouders en hun naasten. Ouders die hun eigen rouw beter begrijpen en goed ondersteund worden door omgeving en eventueel door hulpverleners, ervaren de nodige ruimte om op hun eigen wijze te rouwen en kunnen zich daardoor eerder en beter weer verbinden met het leven dat doorgaat. Het boek heeft als doel om ouders, hulpverleners, sociale omgeving en de maatschappij als geheel te informeren over het verlies van een baby.

Auteur of bron

Kathy Beckers-Mansell