Anders

Image
Anders

Elsemiek en Diederik moesten de juiste woorden gaan vinden om hun peuterzoon duidelijk te maken dat alles anders zou gaan. Een passend kinderboek ter ondersteuning bleek er niet te zijn, dus schreef Corvers het zelf. Door specifieke details achterwege te laten is het boek inzetbaar bij zowel zwangerschapsbeëindiging als miskraam. Marleen Oud geeft met haar illustraties het verhaal een laag mee die niet in woorden uit te drukken is. Nieuwsgierig geworden naar het boek? Op ogentroost.eu/anders krijg je een impressie.

van boek naar droom

Sinds maart 2015 vindt het kinderboek 'Anders' op steeds meer plaatsen zijn plek. Zo wordt het boek door ouders voorgelezen tijdens de begrafenisdienst, maar ook zorgverleners van het AMC in Amsterdam, het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht en verloskundigenpraktijk Lucina in Dordrecht bieden een uitleenexemplaar aan of geven het boek kado aan gezinnen die met dit verlies te maken kregen. 

Elsemiek Corvers heeft ook de website Hoe Verder? opgericht. Deze website informeert ouders onafhankelijk wanneer zij door prenatale diagnostiek voor de keuze staan hun zwangerschap al dan niet te behouden.

Auteur of bron

Auteur: Elsemiek Corvers
http://www.hoeverder.info
Illustraties: Marleen Oud